Κτηματολόγιο: Δεύτερη ευκαιρία για όσους δεν υπέβαλαν δήλωση -Ποιες περιοχές αφορά η φάση της Ανάρτησης

2019-06-19 09:49

Στην πλέον κρίσιμη φάση της εισέρχεται η διαδικασία της κτηματογράφησης, με το Κτηματολόγιο να ανακοινώνει ότι την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019, ξεκινά η Ανάρτηση Προσωρινών Κτηματολογικών Πινάκων και Διαγραμμάτων για έξι περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το Ελληνικό Κτηματολόγιο η διαδικασία της Ανάρτησης αφορά τους εξής προκαποδιστριακούς ΟΤΑ:

Επανομής, Νέας Μηχανιώνας και Αγγελοχωρίου του Καλλικρατικού Δήμου Θερμαϊκού και Αγίας Παρασκευής, Καρδίας και Τριλόφου του Καλλικρατικού Δήμου Θέρμης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Κτηματολόγιο: Δεύτερη ευκαιρία για όσους δεν έκαναν δήλωση

Οπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, τα Προσωρινά Κτηματολογικά Διαγράμματα και οι Προσωρινοί Κτηματολογικοί Πίνακες θα αναρτηθούν στα Γραφεία Κτηματογράφησης και θα παραμείνουν αναρτημένα επί δύο (2) μήνες, με ημερομηνία έναρξης την 20η Ιουνίου 2019.

Σε αυτό το διάστημα, σύμφωνα με το Κτηματολόγιο -που προ ημερών επισήμανε ότι η συμμετοχή των πολιτών στην κτηματογράφηση είναι περιορισμένη- όποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί να υποβάλει αίτηση διόρθωσης ή ένσταση κατά των στοιχείων της Ανάρτησης στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης. Για τους κατοίκους αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο η αντίστοιχη προθεσμία είναι τέσσερις (4) μήνες. Ειδικά, για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι 3 Ιουλίου 2020. Μέχρι την ίδια ημερομηνία μπορούν να υποβάλλονται και εκπρόθεσμες δηλώσεις.

Να σημειωθεί ότι στην Ανάρτηση συμμετέχουν και οι δικαιούχοι που για οποιοδήποτε λόγο δεν υπέβαλαν δήλωση ιδιοκτησίας μέχρι σήμερα, με το Κτηματολόγιο να δίνει, όπως αναφέρει, «μία ακόμη ευκαιρία να καταγράψουν το δικαίωμά τους και να αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον».

Τα αρμόδια γραφεία κτηματογράφησης

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων στις παραπάνω περιοχές, σύμφωνα με το Ελληνικό Κτηματολόγιο, μπορούν να εξυπηρετούνται στα κατά τόπους γραφεία κτηματογράφησης.

Για τους ΟΤΑ Επανομής, Νέας Μηχανιώνας και Αγγελοχωρίου:

    Οδός 25ης Μαρτίου, μεταξύ των στάσεων "Κτήμα Κώνστα" και "Σχολείου" του αστικού λεωφορείου (ισόγειο κατάστημα), Επανομή, τηλ. 23920 41931

Για τους ΟΤΑ Αγίας Παρασκευής, Καρδίας και Τριλόφου:

    Μεγάλου Αλεξάνδρου 79 (ισόγειο κατάστημα), Τρίλοφος, τηλ. 23920 66175

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 08:30-16:30
και Τετάρτη 08:30-20:30

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/oikonomia/anartisi-deyteri-eykairia-gia-dilosi-ktimatologio