Κτηματολόγιο: Πού και πότε θα γίνουν οι δηλώσεις για ακίνητα μακριά από τον τόπο διαμονής

2019-01-18 08:34

Κτηματολόγιο: Πού και πότε θα γίνουν οι δηλώσεις για ακίνητα μακριά από τον τόπο διαμονής

Σε δύο γραφεία που θα λειτουργήσουν έως τις αρχές του επόμενου μήνα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα μπορούν να δηλώσουν στο Κτηματολόγιο την περιουσία τους οι ιδιοκτήτες που διαθέτουν ακίνητα μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Το γραφείο της Αθήνας θα λειτουργήσει στο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου και θα εξυπηρετεί τις Περιφέρειες Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης.

Σε αυτόν τον χώρο πέρα από τις πληροφορίες που θα παρέχονται, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να κάνουν όλες τις ενέργειες/ πράξεις που απαιτούνται για τη δήλωση της περιουσίας τους. Το γραφείο της Θεσσαλονίκης αναμένεται να λειτουργήσει από τις αρχές του επόμενου μήνα στο κέντρο της πόλης, επί της οδού 26ης Οκτωβρίου, στο εμπορικό κέντρο Porto Center. Θα εξυπηρετεί τις περιοχές Ξάνθης, Δράμας, Χαλκιδικής, Καστοριάς και Φλώρινας.

Τα γραφεία αυτά θα λειτουργήσουν τουλάχιστον για έξι μήνες. Κι αν δοθεί παράταση για τη συλλογή δηλώσεων, θα παραταθεί και η λειτουργία των γραφείων σε Γαλάτσι και Καλαμαριά. Επιπλέον θα λειτουργήσουν και 155 "μονάδες ενημέρωσης" που θα έχουν έδρα σε κάθε υπό κτηματογράφηση καλλικρατικό δήμο, ενώ κάποιες θα επισκεφθούν και μεγάλα χωριά. Θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία μπορούν μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητών να κάνουν μια σειρά συναλλαγών με το Κτηματολόγιο.

Πηγή : B2Green, Τα Νέα